Nowa podstrona serwisu:
http://wydarzenia.archeolodzy.org
Informacje o nadchodzących imprezach archeologicznych!
Konferencje, wykłady, wystawy i festyny...
Początek studiów na UW

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Archeolodzy.org Strona Główna -> Studia archeologiczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
I_am_Weasel

PostWysłany: 19 Lip 2009, 10:55    Temat postu: Początek studiów na UW Odpowiedz z cytatem

Jako świeżo upieczony student archeologii UW oczywiście zastanawiam się, jak to będzie w październiku i jak się najlepiej przygotować do rozpoczęcia studiów, żeby na wstępie nie popełnić jakiejś gafy tudzież nie popisać się całkowitą ignorancją. Dlatego proszę kolegów studentów, czy absolwentów o wypowiedź, a w szczególności o odpowiedź na poniższe pytania.

1. Co sądzicie o przedmiotach na pierwszym roku,? Który jest najłatwiejszy, najciekawszy, najtrudniejszy, który profesor najwięcej wymaga?
2. Jak wyglądają zapisy do grup? Czy jesteśmy odgórnie przydzieleni do jednej grupy, czy zapisujemy się sami, tak, jak nam pasuje?
3. Jacy ludzie tu studiują? Są przypadki snobów i lanserów? Jest z kim się wódki napić? Smile
4. Jakie książki polecacie przeczytać, żeby w październiku mieć pojęcie o czym do mnie mówią?

Pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Aldis

PostWysłany: 28 Paź 2009, 15:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja z kolei mam inne pytanie dotyczące studiów na Uniwersytecie Warszawskim skierowane do kolegów i koleżanek którzy się tam podostawali. W przyszłym roku zdaję maturę, moim marzeniem jest dostanie się na archeologie do Warszawy i moje pytanie brzmi, jakie były progi w tym roku? Czy dużo osób składało papiery i od ilu procent zdanej historii rozszerzonej można w ogóle starać się dostać na archeologie? Z góry dziękuję za odpowiedzi Smile
Powrót do góry
Makabra

PostWysłany: 30 Sty 2010, 1:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja też mam pytanie ^^

chcę studiować archeologię
nie mogę się zdecydować ^^

Kraków-Toruń-Warszawa
a może jeszcze inne uczelnie?

nie mam pojęcia którą wybrać ^^
pomóżcie ;*
Powrót do góry
Filimer

PostWysłany: 31 Sty 2010, 6:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy w Piśmie jest napisane pytajcie a odpowiedzą wam? Nie jest napisane "Szukajcie a znajdziecie". Proponuję wpisać odpowiednie hasło w google i szukać samodzielnie, chociażby na tym forum.

Wydobywanie odnalezionych w wyniku poszukiwań przedmiotów zabytkowych z ziemi traktowane jest jako nielegalne wykopaliska i naruszenie mienia.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Michał
Moderator

PostWysłany: 31 Sty 2010, 13:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dokładnie. Na stronach internetowych znajdziesz informacje na temat kadry, zajęć, etc., na forum zaś wiadomo, że każdy będzie chwalił swój instytut.

Owocnych poszukiwań ^^ :*
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Czeski

PostWysłany: 31 Sty 2010, 18:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Michał napisał(a):
na forum zaś wiadomo, że każdy będzie chwalił swój instytut.

Arrow www.archeologia.uni.lodz.pl Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Archeolodzy.org Strona Główna -> Studia archeologiczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: