| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
I_am_Weasel
|
Wysłany: 19 Lip 2009, 10:55 Temat postu: Początek studiów na UW |
|
|
Jako świeżo upieczony student archeologii UW oczywiście zastanawiam się, jak to będzie w październiku i jak się najlepiej przygotować do rozpoczęcia studiów, żeby na wstępie nie popełnić jakiejś gafy tudzież nie popisać się całkowitą ignorancją. Dlatego proszę kolegów studentów, czy absolwentów o wypowiedź, a w szczególności o odpowiedź na poniższe pytania.
1. Co sądzicie o przedmiotach na pierwszym roku,? Który jest najłatwiejszy, najciekawszy, najtrudniejszy, który profesor najwięcej wymaga?
2. Jak wyglądają zapisy do grup? Czy jesteśmy odgórnie przydzieleni do jednej grupy, czy zapisujemy się sami, tak, jak nam pasuje?
3. Jacy ludzie tu studiują? Są przypadki snobów i lanserów? Jest z kim się wódki napić?
4. Jakie książki polecacie przeczytać, żeby w październiku mieć pojęcie o czym do mnie mówią?
Pozdrawiam _________________ "W Palestynie piwa nie ma i żyć przeto tam nie można."
Leszek Biały |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aldis
|
Wysłany: 28 Paź 2009, 15:04 Temat postu: |
|
|
Ja z kolei mam inne pytanie dotyczące studiów na Uniwersytecie Warszawskim skierowane do kolegów i koleżanek którzy się tam podostawali. W przyszłym roku zdaję maturę, moim marzeniem jest dostanie się na archeologie do Warszawy i moje pytanie brzmi, jakie były progi w tym roku? Czy dużo osób składało papiery i od ilu procent zdanej historii rozszerzonej można w ogóle starać się dostać na archeologie? Z góry dziękuję za odpowiedzi  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Makabra
|
Wysłany: 30 Sty 2010, 1:32 Temat postu: |
|
|
ja też mam pytanie ^^
chcę studiować archeologię
nie mogę się zdecydować ^^
Kraków-Toruń-Warszawa
a może jeszcze inne uczelnie?
nie mam pojęcia którą wybrać ^^
pomóżcie ;* |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Filimer

|
Wysłany: 31 Sty 2010, 6:15 Temat postu: |
|
|
Czy w Piśmie jest napisane pytajcie a odpowiedzą wam? Nie jest napisane "Szukajcie a znajdziecie". Proponuję wpisać odpowiednie hasło w google i szukać samodzielnie, chociażby na tym forum. _________________ Poszukiwania zabytków na terenie RP bez zezwolenia właściwego wojewódzkiego konserwatora zabytków są nielegalne.
Wydobywanie odnalezionych w wyniku poszukiwań przedmiotów zabytkowych z ziemi traktowane jest jako nielegalne wykopaliska i naruszenie mienia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michał Moderator

|
Wysłany: 31 Sty 2010, 13:06 Temat postu: |
|
|
Dokładnie. Na stronach internetowych znajdziesz informacje na temat kadry, zajęć, etc., na forum zaś wiadomo, że każdy będzie chwalił swój instytut.
Owocnych poszukiwań ^^ :* |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czeski

|
Wysłany: 31 Sty 2010, 18:22 Temat postu: |
|
|
| Michał napisał(a): | | na forum zaś wiadomo, że każdy będzie chwalił swój instytut. |
www.archeologia.uni.lodz.pl  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|