Nowa podstrona serwisu:
http://wydarzenia.archeolodzy.org
Informacje o nadchodzących imprezach archeologicznych!
Konferencje, wykłady, wystawy i festyny...
wzrok Majów
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Archeolodzy.org Strona Główna -> Archeologia Nowego Świata
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maruko-san

PostWysłany: 04 Lis 2009, 23:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jacekka napisał(a):
Przypadek odpada. Prawdopodobieństwo, że nieświadomi budowniczowie zachowaliby te proporcje jest zerowe.
Nadinterpretacje Daenikena bywają śmieszne, ale jeśli gdzieś mówi o faktach, to mówi o faktach.

Propocje moga byc zachowane tylko dla chwili, bo, tak jestem oswiecony, uklad sloneczny krazy i ciagle te proporcje sie zmieniaja.

Nie znam tego Daenikena ani co mowi, ale pachnie mi to, ze znalazl sobie jakis jeden moment gdzie uklad sloneczny jest podobny do czegos. A co jest tym czyms? Jakie swiatynie ku czci ukladu slonecznego? Na jakim stanowisku?

Po za tym ja tez nie slyszalem by Majowie znali Neptuna, choc kto wie.. W kazdym razie Kodeks Drezdenski, czyli podstawowe zrodlo wiedzy o majowskiej astronomii, nic o nim nie wspomina.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Archeolodzy.org Strona Główna -> Archeologia Nowego Świata Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: