| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
maps
|
Wysłany: 14 Lut 2007, 11:11 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich. Jestem na 4-tym roku na Uni Erlangen-Nürnberg.Studiuje romanistyke i archeologie.co do interesow,to byloby tu mozna wspomniec:lucznictwo,archeologia eksperymentalna,podroze..Jesli o zaineresowania w ramach kierunku studiow-antropogeneza,ogolnie epoka kamienia i malarstwo jaskiniowe/skalne.
Na marginesie-moj instytut ma jakies tam powiazania z UJ, wiec jakby ktos na Erasmusa planowal,zapraszam serdecznie-jak do tej pory Polacy jakos sie nie pchaja na archeologie, wiec bylaby to mila odmiana
Pozdrawiam wszystkich. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sniper
|
Wysłany: 16 Lut 2007, 18:38 Temat postu: Eksplorator -> Sniper |
|
|
No hej.
Jestem z Radlina i mam 33 latka.
Jestem zwolenikiem wszystkiego co w ziemi,wodzie i powietrzu a jest dziwne,tajemnicze i nie odkryte.....
Archeologia mysle ze taki dzial mi sie przyda w zyciu
Tak pozatym jestem Admem Eksploratora ->zobacz nizej
Pozdrowienia dla Teamu Archeologow  _________________
Forum poszukiwaczy mocnych wrazen... http://eksplorator.mojeforum.net |
|
| Powrót do góry |
|
 |
SZUKAM
|
Wysłany: 26 Lut 2007, 23:36 Temat postu: |
|
|
witam wszystich, mieszkam w Wawie, i jestem - stosując słownictwo które mi się w sumie spodobało - detektorystą.
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szauszka
|
Wysłany: 01 Mar 2007, 11:12 Temat postu: |
|
|
Witajcie,
również chciałabym się przywitać. Jestem absolwentką IA UW ale z archeologią, prynajmniej na razie, związana jestem hobbistycznie raczej niż zawodowo. Interesuje mnie najbardziej prehistoria szeroko rozumiana. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AgaWu

|
Wysłany: 08 Mar 2007, 22:34 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich jestem przyszłą studentką archeologii we Wrocku (o ile zdam w tym roku mature) po forum widze,że we Wrocku studiują fajne osoby Pozdro |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sally
|
Wysłany: 14 Mar 2007, 18:17 Temat postu: |
|
|
To ja też się przywitam: jestem studentką kulturoznawstwa na UJ, i, jeśli szczęśliwie zdam zreformowaną, wszechpolską maturę z historii, wybieram się na drugi kierunek na archeologię. Moją pasją są kultury Andyjskie we wszystkich możliwych aspektach. Poza tym antropologia, etnografia i szeroko rozumiane "włóczykijowstwo"
Pozdrawiam!
Sally _________________ Odważ się żyć! Warto... mimo wszystko. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Niphredil

|
Wysłany: 27 Maj 2007, 21:43 Temat postu: |
|
|
Wreszcie tu trafiłam:]
Jestem na II roku archeo UKSW
zainteresowana jestem archeologią Cypru, oraz wykorzystaniem geograficznych systemów informatycznych:] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amel
|
Wysłany: 13 Lip 2007, 22:15 Temat postu: |
|
|
Witam Jestem pasjonatką archeologii, głównie starożytnego Egiptu, z którym wiążę przyszłość (jestem świeżo po maturze) . Oprócz tego interesuję się m.in. Michaelem Jacksonem i jego muzyką, Arashi, kulturą Japoniii, mangą & anime  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
RKic
|
Wysłany: 08 Lis 2007, 19:29 Temat postu: Witam |
|
|
chciałem się tylko raz-dwa przedstawić.
Jestem archeozoologiem/studentem doktoranckim pracującym w Stanach Zjednoczonych, ale urodzony w Polsce. Jusz od dłuższych lat (23+) jestem w Ameryce i pomału mnie ucieka język polski. Najgorzej to jak chce się wysłowić po polsku na temat archeologi lub antropologi. Czuje że udział w dyskusjach na tym forum by było dobrą praktykom dla mnie. Bardzo mnie ciekawi prehistoria Polski, i kiedyś może będę chciał współpracować z Polskimi archeologami na badaniach przy Bałtyku.
Poproszę tylko abyście się nie obrażali za bardzo jak zacznę kaleczyć język, I za mój częsty brak słów.
Także, Jak by ktoś miał pytania na temat prehistorii Ameryki Północnej to chętnie spróbuje odpowiedzieć.
Pozdrawiam.
Ralph Koziarski
UW-Milwaukee
Department of Anthropology |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Max Administrator

Dołączył: 30 Paź 2006 Posty: 579 Skąd: Wrocław (Ostrów Wlkp.)
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
becik
|
Wysłany: 12 Lis 2007, 14:48 Temat postu: |
|
|
witam serdecznie wszytskich pasjonatów archeologii, sam wychowałem sie na Ceramie więc i temat daleki mi nie jest.
Główne zainteresowania to średniowieczne fortyfikacje i podróże co oczywiście często łącze
39 lat, Warszawa, niepoprawny optymista |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tuathe de danann
|
Wysłany: 22 Lis 2007, 22:47 Temat postu: |
|
|
Witam!
Jestem tegoroczną maturzystką a od przyszłego roku mam nadzieję być dumną studentką archeo UJ . Jak nie wyjdzie to za dwa lata etc. gdyż jestem zdeterminowana. Interesuję się głównie kulturą Skandynawów, Celtów i Słowian. Poza tym lubię Tolkienia, włatców móch, metal i piwo .
Pozdrawiam wszystkich! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pinkdot
|
Wysłany: 21 Gru 2007, 13:47 Temat postu: |
|
|
Nie wiedizłąm, że pierwszy post powinien być tutaj...przepraszam zatem, że tak wypaliłam na innym wątku bez powitania;).
Witam zatem wszystkich forumowiczów, jestem konserwatorem zabytków archeologicznych pracującym w Irlandii. Poza konserwacją interesuję się głównie teorią archeologii i archeologiami troszeczkę innymi od "mainstreamu" naszej nauki - bardzo lubię czytać prace A.P.Kowalskiego:).
Pozdrawiam wszystkich! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Latam se z wykrywaczem
|
Wysłany: 27 Sty 2008, 16:48 Temat postu: |
|
|
siema tu zły sen wiekszosci 'archeologów"  |
|